Vecka 24 – 2020

 

– Den som vill komma till mässa är välkommen men man skall först anmäla sig till kyrkoherden via sms 076 369 50 09. Kyrkoherden i sin tur kommer att svara om det är möjligt eller inte, detta beror på om det platser kvar i kyrka. Vi tar bara emot 35 personer i varje mässan

– Är du sjuk stanna hemma även om det är förkylning eller hostan…

– Håll avstånd mellan er 1,5 m – 2 m, när ni sitter i kyrkan och när ni kommer fram för att ta emot kommunionen.

– Under Coronatiden gäller endast handkommunion (öppna vänster hand och lägg höger hand under det).

– Ifall du inte kunde få en plats, den söndag du önskade komma till mässan, så får du en garanterad plats söndag efter.

BIKT

Bikt kommer att äga rum i Sankt Ansgars sal efter överenskommelse om tid med kyrkoherde

STUDIER

S:ta Birgittas folkhögskola har funnits i Södertälje sedan augusti 2016. De första terminerna hjälpte ni oss mycket med att göra reklam för skolan. Det var en mycket stor hjälp för oss för att bygga upp ett tillräckligt stort elevunderlag.

Denna vår har antalet ansökningar till skolan varit mycket lågt. Jag kommer därför till er igen för att fråga om ni har möjlighet att sprida information om skolan och pålysa möjligheten att söka till skolans kurser i höst.

På skolan kan man läsa följande kurser:

  • Allmän kurs för att få en motsvarande gymnasieexamen om man saknar gymnasiet helt eller inte studerade färdigt ungdomsgymnasiet. Man kan där läsa en inriktning mot att kunna studera vidare till sjuksköterska. Två till sex terminer.
  • Grundläggande svenska. Om man har gått SFI, men ännu inte riktigt klarar gymnasiestudier. Kommunen säger att vi gör ett mycket bättre jobb än SFI för att lära ut svenska! En till två terminer
  • Asylsökande kan studera svenska hos oss. En termin.
  • Undersköterskeutbildning. I januari 2021 startar vi en undersköterskeutbildning. Vill man läsa upp sin svenska innan dess kan man gå en förberedande utbildning. Blir man undersköterska får man 100% jobb sedan. Kursen är på tre terminer.