Vecka 10 – 2022

 

– Kardinal Arborelius har beslutat att en stiftskollekt ska tas upp söndagen den 6 mars till förmån för den krigsdrabbade befolkningen i Ukraina. Stiftskollekten kommer att gå via Caritas Sverige till Caritas Ukraina så att de kan fortsätta stödja människor med bland annat mat, dricksvatten, filtar och mediciner. Behovet av stöd är enormt och nu behöver även gränsländerna som tar emot ukrainska flyktingar vår hjälp. Varmt tack för alla gåvor till våra lidande bröder och systrar!

Söndag 16 januari startade trosundervisningen för grupp 4 (årskurs 5), grupp 5 (årskurs 6), grupp 6 (årskurs 7) ock konfirmanderna.

– Årets fasteinsamling går till Caritas Sverige till stöd för Filippinerna efter tyfonen Rai/Odette. Den förstörde 1,5 miljoner hus och berövade tusentals människor tak över huvudet, rent vatten och försörjning. Mer information finns på anslagstavlan.

Torsdag den 17 mars kl. 18.00 hälsas alla församlingsmedlemmar välkomna till den andra samtalskvällen om synodalitet. Mötet varar till ca kl.20:30.

– Med stor sorg vill jag meddela er att f. Thanh Duc Nguyen, före detta domprost, (2017-2021), har hastigt lämnat oss den 3 mars, i Rom, i en ålder av 50 år. Tiden för begravningen kommer att meddelas senare. Herre, ge f. Thanh Duc Nguyen den eviga vilan, och låt det eviga ljuset lysa för honom. Må han vila i frid!

– Botandakt för fastan äger rum onsdag 6 april kl. 18.00 och  medföljer bikt på olika språk.

– För kyrkkaffe, kan ni vara snälla och skriv upp era namn i listan på anslagstavla.