Vecka 23

 – På grund av kyrkans renovering är kyrkkaffe inställt tills vidare 
 
– I samband med att biskop Anders Arborelius meddelade bekräftelsens sakrament till fyra ungdomar i vår församling, tackade fader Simon Petrus alla kateketer som med hängivelse sökt förmedla trons gåva och kunskaper.
 
Han ville särskilt framhålla fyra kateketer som även på många andra sätt stöttat församlingen under många många år.  Biskopen överlämnade därpå stiftets medalj Ora et Labora som ett tecken på hans tacksamhet för deras tjänst i församlingen. 
De som fick denna utmärkelse var Monika Cremer, Hannelore Weber, Klara Reindl och Eduardo Delgado. Tidigare har biskop Anders överlämnat påvens förtjänsttecken Pro Ecclesia et Pontifice till Lars-Olof och Elisabeth Sjöberg för deras tjänst i såväl Stockholms stift som i församlingen.
 
– Alla kateketer tackas varmt för deras ovärderliga insats under detta läsår.
 
– Nationaldagen den 6 juni kl. 18:30 kommer en katolsk mässa till drottning Josefinas minne att firas i Riddarholmskyrkan. Drottning Josefina gjorde en stor insats för katolikerna i Sverige på 1800-talet.
 
– SVT kommer att sända två mässor från Sankt Ansgars församling:
lördag 5 september – inspelning kl. 14.00 (25:e söndagen under året)
söndag 6 september – inspelning kl. 10.00 (Kristus Konungens högtid)
Boka in dessa två datum i era almanackor.
 
 
– Barnkör
Barnen som gillar att sjunga, kontakta vår organist Franciscus för att starta en kör med barn som deltagande. Övningar söndagar efter mässan.
  
– Kyrkkaffe 
Vi behöver nya människor i församlingen som tar ansvar för söndagens kyrkkaffe.
Skriv ditt namn på listan i kyrkotorget eller ring till systrarna (tel. 08 550 69 121) 
 
– Nya Ministranter
Vår församling är just nu i behov av nya ministranter. Därför är såväl nya som gamla ministranter välkomna att anmäla sitt intresse till kyrkoherden.
 
Ministranter...Alla unga (tjejer och killar) som är intresserade av att assistera prästen under mässan är varmt välkomna att ansluta sig till församlingens ministrantgrupp. Vi kommer att träffas en viss tid  då vi övar praktiskt de olika uppgifterna i mässan och lär oss mer om varför prästen och ministranterna utför de olika momenten. Det kommer även bli tillfälle för lite lek och skoj.
De som vill ministrera i söndagsmässan ombedes komma till sakristian senast en kvart innan mässan börjar, kl. 9:45
 
För mer information, kontakta kyrkoherden Simon-Petrus